Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački Bild: Saigrači su se plašili Spahića

emir spahic

Njemački tabloid “Bild” tvrdi da su saznali pravi razlog otkaza Emiru Spahiću u HSV-u.

“Saigrači su se plašili Spahića” tvrde novinari poznatog njemačkog lista pozivajući se na svoje izvore u svlačionici bivšeg njemačkog i evropskog prvaka.

Spahić je u HSV došao s “problematičnim” pedigreom, koji je stvarao u prijašnjim klubovim.

Po dolasku u HSV uapostavio je kontrolu nad svlačionicom, iako formalno nije bio kapiten.

No, njegove godine, odnos prema saigračima, javnosti i novinarima, učinili su da njegove kolege izraze neku vrstu strahopoštovanja prema našem reprezentativcu.

Takav odnos je u jednom trenutku postao teret treneru, a loše se reflektirao na predstave na terenu. Ekipa je tonula sve dublje, igrači su bili psihički uzdrmani, ne pronalazeći motiv i izlaz iz mračnog tunela.

Spahić je u jednom trenutku postao preteško breme, pa je trener Gisdol odlučio da mu pokaže put iz svlačionice. Želio je da razdrma ekipu, da ih riješi pritiska koji im je 36-godišnji Bosanac stavio na leđa.

Spahić je poslužio i kao alibi za sve loše što je HSV zadesilo ove sezone. Kola su se slomila na njemu, što u ovom trenutku odgovara klubu, koji u novu godinu ulazi sa novim motivima, ali i sa samo jednom željom – spriječiti najveću sramotu koju bi izazvalo ispadanje u “cvajtu”.