Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bunt igrača

Njemački mediji: Bayernu zbog vakcinacije prijeti raspad svlačionice

bayern kimmich twitter

Njemačka televizija Bayerischer Rundfunk (BR) jučer je objavila da je Bayern definitivno odlučio da neće isplaćivati plaću onim igračima koji završe u karantinu zbog toga što su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nisu vakcinisani

Bayern će za utakmicu s Dinamo Kijevom u Ligi prvaka imati znatno ograničen igrački roster. Utakmica je rezultatski nebitna, Bavarci su se plasirali u sljedeću fazu takmičenja kao pobjednici skupine, ali bez obzira na to utakmica u Kijevu se mora odigrati. Veliki problem za Bayern stvaraju igrači koji se odbijaju vakcinisati.

Njemačka televizija Bayerischer Rundfunk (BR) jučer je objavila da je Bayern definitivno odlučio da neće isplaćivati plaću onim igračima koji završe u karantinu zbog toga što su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nisu vakcinisani. Naravno, igračima plaća neće biti isplaćena samo za onaj period koji provedu u karantinu.

Ovakvu odluku Bayerna izazvao je Joshua Kimmich, jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Kimmich zarađuje 20 miliona eura godišnje, ali se odbija vakcinisati pa je zbog te odluke već neko vrijeme u karantinu. Propustio je utakmicu koju je Bayern izgubio od Augsburga u Bundesligi, a propustit će i utakmicu s Dinamo Kijevom.

Osim Kimmicha, Bayern na raspolaganju neće biti ni Jamal Musiala, Serge Gnabry, Eric-Maxim Choupo-Moting i Michael Cuisance koji također nisu vakcinisani. Na taj popis treba dodati Kingsleya Comana i Marcela Sabitzera koji se muče s ozljedama pa je jasno da će Nagelsmann u Ukrajinu s jako ograničenim kadrom.

Veliki problemi za svlačionicu

Njemački Sport1 detaljno prati situaciju u Bayernu, a danas je objavio tekst pod naslovom “Hoće li se Bayern raspasti zbog problema s cijepljenjem?”.

“Nije nimalo čudno da je Bayern odlučio necijepljenima uskratiti plaću, sada je jasno koliki je to problem za klub. BR je objavio da će se igrači žaliti protiv takve odluke i vjerovatno tužiti klub. U Bayernu sada postoji strah od toga da se ekipa podijeli u dva tabora, ali i strah od potpunog raspada do kojeg bi moglo doći odlaskom nekih od igrača”, piše Sport 1 između ostalog u svom tekstu, prenosi Index.