Fudbal

hrvatski stručnjak

Njemački mediji: Kovač se vraća u Bundesligu, preuzima bivšeg prvaka

19/05/2022
Foto: Screenshot/Twitter

Bivši hrvatski selektor od sljedeće sezone bi trebao voditi bivšeg osvajača Bundeslige iz sezone 2008./2009.

Hrvatski stručnjak Niko Kovač uskoro će postati novi trener njemačkog prvoligaša Wolfsburga, javljaju njemački mediji. Kovač je krajem prošle godine dobio otkaz u Monacu. Sezonu prije preuzeo je klub i od njega napravio hit ekipu francuskog prvenstva.

Sada će, čini se, ponovno raditi u Njemačkoj. Bivši hrvatski selektor od sljedeće sezone bi trebao voditi bivšeg osvajača Bundeslige iz sezone 2008./2009.

Francuski L'Equipe ranije je pisao da je bivši hrvatski selektor  na meti Borussije Mönchengladbach, Wolfsburga i Herthe, ali da se ne želi vratiti u Bundesligu te da preferira odlazak u Englesku, Španijuili Italiju. Po svemu sudeći, istina je potpuno suprotna.

Kovaču je dobro poznata Bundesliga, proveo je u njoj gotovo cijelu svoju igračku karijeru. Nakon toga preuzeo je Eintracht Frankfurt. Od ekipe koja se borila za opstanak stvorio je osvajače njemačkog kupa i nedugo nakon toga preuzeo Bayern, s kojim je osvojio duplu krunu pa sljedeće sezone dobio otkaz.

“Htio bih ostati u Evropi. Otvoren sam za sve. Posao koji nađem mora biti pravi za mene. Ljudi mi moraju odgovarati, kao i atmosfera. Neću požurivati s odlukom”, rekao je Kovač u nedavnom intervjuu za list Frankfurter Allgemeine, prenosi Index.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.