posavina

NK Hajduk iz Orašja proslavio 100 godina postojanja

hajduk orasje – proslava

U završnom dijelu svečanosti brojnim zaslužnim osobama uručene su plakete, priznanja i zahvalnice za doprinos u očuvanju i razvoju kluba

U povodu sto godina od osnutka nogometnog kluba Hajduk Orašje, u nedjelju je održan svečana akademija koja je okupila veliki broj gostiju i prijatelja kluba.

Tokom manifestacije promovisana je knjiga novinara Ilje Dominkovića ”100 godina nogometa u Posavini- NK Hajduk Orašje 1919.-2019.”, koja govori o postojanja i djelovanja kluba.

U sklopu sadržaja održana je i revijalna utakmica.

Prigodne je riječi u povodu značajnog jubileja uputio aktuelni predsjednik kluba Nedim Hadžispahić, kao i Muris Hećimović- Mure, jedna od legendi Hajduka te Mato Zlatarević koji je u klubu proveo 13 godina.

Proslavu obilježavanja 100 godina Hajduka pomogla je Vlada Posavskog kantona, a u njeno ime prigodne riječi uputio je ministar Dragutin Živković.

– Mnogo ljudi je utkalo sebe u ovaj klub, živjelo i identificiralo se s njim jer NK Hajduk je institucija sporta i nogometa u Posavini. Nadam se da će Hajduk nastaviti živjeti sportski, časno i pošteno i da će doživjeti još godina slave – naglasio je ministar Živković.

U završnom dijelu svečanosti brojnim zaslužnim osobama uručene su plakete, priznanja i zahvalnice za doprinos u očuvanju i razvoju kluba.