NK Osijek dobio nove vlasnike

Gradski vrt

Potpisivanjem ugovora o prijenosu vlasništva nad Nogometnim klubom Osijek, s gradom Osijekom i Gradskom bankom dd u stečaju, mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros i njegov partner osječki poduzetnik Ivan Meštrović preuzeli su u petak većinsko vlasništvo ovoga kluba.

Potpisivanjem ugovora preuzeto je vlasništvo nad 46,6 posto dionica u dosadašnjem vlasništvu grada Osijeka te 29 posto u dosadašnjem vlasništvu Gradske banke.

Nakon potpisivanja ugovora Meszaros je istaknuo kako je najvažniji kratkročni plan ojačati klub, kako bi svakako ostao u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL), a u srednjoročnim planovima su obnova stadiona “Gradski vrt”, kako bi gledatelji mogli uživati u utakmicama u primjerenim uvjetima, te dovesti NK Osijek među prva tri kluba u HNL-u.

“Ovo je i dalje klub Osječana, a klub bogate povijesti kao NK Osijek zaslužuje puno bolje mjesto na tablici HNL-a”, istaknuo je Meszaros I dodao kako je došao iz prijateljstva, na poziv prijatelja, kako bi djelomično ili potpuno riješio probleme u klubu, podsjetivši kako prijateljstvo i suradnja NK Osijeka i Akademije “Ferenc Puskas”, u kojoj je predsjednik, ima 10-godišnju povijest.

Meszarosev partner osječki poduzetnik Ivan Meštrović kazao je kako ovaj događaj označava “konsenzusni izlazak politike iz sporta”, dodavši kako novi vlasnici klub nisu kupili za sebe, već svim građanima i ljubiteljima nogometa u Osijeku i cijeloj regiji, a želja im je promijeniti percepciju nogometa kao eltitističkog djelovanja, približiti klub gradu te preko kluba pokrenuti i grad.

Nakon potpisivanja ugovora o prijenosu vlasništva nove ugovore s klubom potpisali su igrači Aljoša Vojnović i Josip Knežević.