Prozvali MUPHNK

NK Široki Brijeg osudio napad na “Škripare”: “Ovo nema veze s nogometom”

nk siroki brijeg
Foto: NK Široki Brijeg

“Želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani”, stoji u saopćenju NK Široki Brijeg

NK Široki Brijeg osudio je huliganski napad na navijače koji se dogodio u srijedu, 29. novembra, oko 19.50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, prilikom povratka navijača Širokog Brijega iz Foče gdje je njihov klub igrao kup utakmicu.

“Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit sporta i sportskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje nogometa, posebno porodice s djecom koji u pristojnom i civiliziranom okruženju žele pratiti nastupe svojih klubova”, naveli su iz kluba.

Ističu kako ovakvi pojedinačni i nemili događaji, koji su rezultirali napadom i oštećenjem imovine širokobrijeških navijača “Škripara”, nemaju nikakve veze s nogometom, te da njihovi izvršitelji ili nalogodavci trebaju biti odgovarajuće kažnjeni.

NK Široki Brijeg u svom je saopćenju “prozvao” i MUPHNK-a, koji je jutros objavio da su napadači bili navijači Zrinjskog – Ultrasi, što su kasnije demantirali navijači Širokog Brijega preko lokalnih medija.

“Želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i djelatnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u svojim službenim izvještajima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, naročito u ovakvim situacijama kada oni koji su pretrpjeli napad tvrde suprotno”, kazali su iz NK Široki Brijeg.