Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogomet kao slabost diktatora: I oni su imali omiljene klubove

04561ff5527e8209ba9d

Nogometni fanatici Hitler, Kim Jong-Un, Gaddafi i Staljin obožavali su nogomet te imali svoje omiljene klubove. Neki od njih redovno su išli na utakmice pratiti što se događa na terenu…

Nogomet je slabost gotovo svakog muškarca, to je opće poznato. Pa čak i oni najpoznatiji i najsuroviji, poput svjetski poznatih i zloglasnih diktatora. Hitler je obožavao ‘bubamaru’, Staljin favorizirao jednu momčad, kao i aktualni lider Sjeverne Koreje, Kim Jong-Un.

Adolf Hitler

Dok je Adolf Hitler bio na vlasti, Schalke je osvojio čak šest naslova prvaka. Bilo je to u razdoblju od 1934. do 1942. godine. Idući naslov klub je osvojio 1958. godine što im ujedno i posljednji osvojeni naslov prvaka Njemačke u historiji.

Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu stvorio je od bukureštanske Steaue europsku silu. Klub je bio u vlasništvu vojske, a on je zabranio transfere igrača što je pomoglo klubu da osvoji šest naslova prvaka države i tadašnji europski Kup prvaka 1986. godine. Naravno, Nicoale ih je potom ponosno ugostio u svojim odajama.

Benito Mussolini

Benito Mussolini je pak bio vatreni navijač Bologne. Za vrijeme njegove vladavine klub je osvojio šest naslova prvaka, dok su se na stadionu mogli vidjeti simboli fašizma. I on je lično bio prisutan na utakmica omiljenog kluba.

Josef Staljin

Klub kojeg je osnovao KGB logičan je izbor za Staljina. Obožavao je nogomet, a koliki fanatik bio svjedoči i slanje momčadi moskovskog CSKA u gulag poslije poraza od Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1952. godine. Naravno, igrači CSKA su predstavljali Sovjete.

Muammar Gaddafi

Veliki navijač Liverpoola bio je libijski revolucionar i političar Muammar Gaddafi. Nakon što je svrgnut sa vlasti, u njegovoj je rezidenciji pronađena šoljica koja je sadržavala simbole ‘redsa’.

Kim Jong-Un

Kim Jong-Un je pak veliki navijač Manchester Uniteda, dok je njegov omiljeni igrač Wayne Rooney.

Fidel Castro

Pokojni kubanski lider Fidel Castro veliki je fan Arsenala od davne 1970. godine.