Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andy Robertson

Nogometaš Liverpoola: Sramim se zbog onoga što sam uradio Messiju

messi3

U svemu tome sam možda prešao granicu u duelu s Messijem

Ključna utakmica u pohodu Liverpoola na naslov prvaka Evrope prošle sezone bila je domaća protiv Barcelone. Kloppovi nogometaši lovili su zaostatak 0:3 iz Katalonije i prošli u finale čudesnom pobjedom rezultatom 4:0.

U jednom kontranapadu Messi je završio na travi, a bijesni Andy Robertson je argentinskog nogometaša prolazeći pokraj njega udario u glavu. Sudija to nije vidio pa bek Liverpoola nije bio kažnjen, iako se Messi odmah požalio na taj potez. Sad je Robertson otkrio da žali zbog toga što je napravio.

“Sramim se tog trenutka, ne volim gledati tu situaciju ni pričati o njoj”, rekao je nogometaš vodeće ekipe Premierlige za Daily Mail.

“Tada smo radili sve da ga zaustavimo i prođemo dalje. Možda to nije bio lijep potez, ali napravio sam ga kako bih pomogao ekipi. Žao mi je što sam to napravio, nije u mom stilu. To učiniti najvećem nogometašu koji je ikad igrao… Poštujem i njega i Barcelonu, ali u tu utakmicu ušli smo sa stavom da moramo nadoknaditi 0:3. Trebalo nam je čudo, trebali smo zaustaviti najboljeg igrača na svijetu na sve moguće načine.”

Robertson kaže da su svi u timu bili uvjereni da mogu do čuda.

“Navijači su bili nevjerovatni, napravili su sjajnu atmosferu i to nas je ponijelo. Nikad nismo bili toliko glasni u svlačionici kao uoči te utakmice. U nama su se mogle vidjeti fokusiranost i odlučnost. U svemu tome sam možda prešao granicu u duelu s Messijem.”