Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaš Viteza hitno operisan, vjerovatno je završio karijeru

marko jevtic

Teška povreda nogometaša Viteza Marka Jevtića, koju je zadobio na prvenstvenoj utakmici sa zeničkim Čelikom, najvjerovatnije će za ovog sportaša značiti i kraj njegove igračke karijere. Nakon što je zbog unutrašnje povrede organa i snažne boli napustio stadion u Vitezu, Marko Jevtić je odmah prebačen na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica gdje je privremeno zbrinut, a tokom protekle noći i operiran.

Ljekarski tim je poslije obuhvatnog pregleda ustanovio da se radi “o teškoj rupturi jednog bubrega i odlučio se predložiti uklanjanje oštećenog organa da se zaštiti zdravlje i život pacijenta”.

Nakon operacije smješten na Odjel za hiruršku intenzivnu njegu KBZ i njegov trenutni zdravstveni status je dobar, komunikativan je sa dežurnim medicinskim timom i pod stalnom je kontrolom i ljekara iz hiruškog tima, koji ga je operirao. Ukoliko ne bi bilo nikakvih komplikacija za očekivati je da se Marko Jevtić prebaci na Odjel urologije na daljnji postoperativni oporavak.

Brojne sportske prijatelje iznenadila je njegova jučerašnja povreda u sportskom duelu. Njegovi saigrači i članovi uprave Nogometnog kluba Vitez, kao i članovi NK Čelika, suosjećaju s njim i njegovom obitelji i nadaju se brzom oporavku.

Marko Jevtić (34) je u ekipu Viteza došao u ljetnom prijelaznom roku iz banjalučkog Borca i za Vitežane je zabilježio čak 19 nastupa u odbrambenim redovima svoje ekipe.