odigrani revanš susreti

Nogometaši Borca i Sarajeva finalisti Kupa BiH

fk sarajevo (1)

Finalni susret igrat će se 27. maja na Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Nogometaši Borca i Sarajeva plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

U polufinalnim revanš susretima Borac je u Mostaru pobijedio ekipu Klisa iz Butirović polja sa 2:1, dok je Sarajevo na Koševu bilo bolje od Tuzla Cityja sa 3:1.

U prvim susretima polufinala Borac i Sarajevo također su zabilježili pobjede. Banjolučani su na domaćem terenu slavli sa 4:1, dok je Sarajevo u Tuzli pobijedilo 1:0.

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u finale nakon što su danas na Koševu porazili Tuzla City sa 3:1 u revanš susretu polufinala.

Prvi dio meča donio nam je terensku inicjativu bordo tima i nekoliko lijepih akcija, ali u završnici je to izgledalo prilično slabo.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 54. minuti, nakon vrlo lijepe akcije gosti dolaze do vodstva. Duffo je povukao loptu, dodao do Crnkića, ovaj do Brkića koji matira Kovačevića za 0:1.

Sarajevo je od tog trenutka bacilo sve karte u napad i to mu se isplatilo u 76. minuti kada prvijenac za bordo tim postiže Jasmin Mešanović.

Nakon jedne dubinske lopte golman gostiju Muminović je izletio, Mešanović došao do lopte prije njega, zaobišao ga i pogodio za 1:1.

Samo minut kasnije bilo je već 2:1 jer je Anel Hebibović pogodio. U 84. minuti tačku na i stavio je Krste Velkoski.

Sarajevo će u finalu igrati protiv banjalučkog Borca koji je nešto ranije u toku dana izbacio Klis.

Finalni susret igrat će se 27. maja na Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.