Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Čelika počeli s pripremama, na prozivci i Fuad Kasumović

Zeničani protiv gašenja NK Čelik

Na Bilinom polju danas je obavljena prozivka nogometaša Čelika, kojom su i zvanično počele pripreme za opstanak ‘crvenocrnih’ u premijerligaškom društvu.

Šefu stručnog štaba Nedimu Jusufbegoviću produžen je ugovor i on će biti na klupi Čelika u preostalih 14 premijerligaških utakmica, a pomoćnici u stručnom štabu bit će Almir Tolja i Izudin Kamberović.

Na prvo okupljanje pristigao je 21 nogometaš, koji je pod ugovorom, dok su opravdano odsutni Branislav Ružić, Danijel Brković i Marin Popović.

Prema planu priprema prvi dio će biti obavljen u Zenici, gdje će se raditi kombinovano na otvorenom i u dvorani, dok će se drugi dio priprema najvjerovatnije obaviti na primorju.

Da se program saniranja teške situacije u NK Čelik dobro obavlja potvrđuje i činjenica da su prvom okupljanju igrača prisustvovali gradonačelnik Fuad Kasumović i predsjednik Upravnog odbora Selvedin Šatorović. Za klub je važno da je gradonačelnik Kasumović obećao pomoć gradske uprave u predstojećoj polusezoni, ali je zatražio i da “poslovanje Čelika bude javno i transparentno”.

Od prisutnih igrača i članova stručnog štaba zatražio je maksimalno zalaganje u crveno-crnom dresu, dok je predsjednik uprave Selvedin Šatorović kazao da će “uprava biti kompletirana u narednim danima i obezbijedit će maksimalne uslove za trenažni proces, hranarinu i ostala primanja nogometaša”.