zenički premijerligaš

Nogometaši Čelika počeli testiranja na koronavirus, treninzi iduće sedmice

180520_celik

Bojan Pavlović, Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković, čekaju poziv iz kluba i vijest da neće morati 14 dana ići u karantin po povratku iz Srbije. Oni, kaže, također redovno treniraju po programu koji su dobili

Nakon što su u ponedjeljak obavili prozivku za nastavak trenažnog procesa, odnosno za početak priprema za eventualni nastavak BHT Premijer lige, danas je za nogometaše i radnike u Nogometnom klubu Čelik započelo i obavezno testiranje na koronavirus – potvrdio je Feni v.d. predsjednik tog kluba Damir Bradrac.

– Zahvaljujući Poliklinici „Strika“, koja nam je u ovim teškim momentima za klub izašla ususret i omogućila da uradimo testiranje na koronavirus, uspjet ćemo izvršiti i tu obavezu koja nam je kao uslov za početak treniranja nametnuo Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Bit će testirano 40-ak igrača i zaposlenika kluba i mi smo im na tome zahvalni, jer za nas je to u ovakvim uslovima veliki finansijski izdatak – ističe Bradarac, koji najavljuje da bi se prvi zajednički treninzi mogli obaviti iduće sedmice.

Kondicioni trener Almir Seferović, koji je u ponedjeljak i obavi prozivku i koji će s trenerom golmana Ibrom Hodžićem te trenerom Pavlom Skočibušićem iz omladinskog pogona kluba i obavljati treninge, najavljuje da bi s treninzima mogli početi čim stignu testovi.

– Bez obzira što se najavljuje da, možda, neće bi biti nastavljeno prvenstvo, ja smatram da bi dobro bilo da, nakon ovako duge pauze i rada u kućnim uslovima, odradimo 10-ak dana zajedno. Nakon toga, dali bismo 15-ak dana pauze pa bismo počeli pripreme za narednu sezonu – najavio je Seferović.

Napomenuo je da golman Bojan Pavlović, Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković, čekaju poziv iz kluba i vijest da neće morati 14 dana ići u karantin po povratku iz Srbije. Oni, kaže, također redovno treniraju po programu koji su dobili.