Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Čelika protiv Slobode bez petorice igrača

celik mladost

Nogometaši Čelika u okviru osmog kola Lige za opstanak dočekuju momčad tuzlanske Slobode i najavljuju pobjedu, koja je neophodna da bi i dalje raspolagali s minimalnim nadama za opstanak u društvu najboljih.

Zeničanima u naredna tri kola trebaju tri pobjede, a tuzlanskoj ekipi nedostaje jedan remi da bi se radovali opstanku u Premijer ligi BiH. U redovima Čelika se nadaju da mogu imati sportske sreće i zabilježiti pobjede, ta da to ne treba biti nikakva senzacija.

– Ekipa Slobode je u mnogo boljem položaju nego mi, ali još vjerujemo, nadamo se i svakako želimo da sutra pobijedimo našeg protivnika, te produžimo nadu u opstanak. U Gabeli nismo iskoristili svoje šanse i zakazali su svi igrači, pa smo izgubili utakmicu i doveli sebe u težak položaj pred posljednja tri kola Premijer lige. Ipak, svi su nas otpisali prije vremena, čuda u nogometu se dešavaju, a mi još vjerujemo da mi možemo biti to čudo – kazao je trener Čelik Jasmin Džidić.

Ponovno je najavio da ekipa neće biti kompletna, jer će nastupiti bez pet standardnih igrača, ali da očekuju pobjedu u duelu sa Tuzlacima. Protiv Slobode zbog kartona neće igrati Jurina, Celik i Salčinović, a zbog povreda u ekipi neće biti Dujković i Okoli koji su van stroja do kraja sezone.

Još se ne zna sastav Čelika za susret sa Slobodom, ali se očekuje da će na teren istrčati: Karajbić, Livančić, Kadrić, Pandža, Bevab, Šantić, Šišić, Đelmić, Akgun, Anđušić i Nikolić.