Fudbal

Četvrti kontrolni susret

Nogometaši Čelika u Antaliji poraženi od ruskog drugoligaša Fakela

01/02/2020

Bio je to drugi poraz Čelika na pripremama, koji je preko Aidina Mahmutovića u 11. te Marija Crničkog u 17. minuti pogodio prečku ruskog tima

Nogometaši Čelika odigrali su danas na pripremama u Antaliji (Turska) četvrti kontrolni susret, u kojem su poraženi od ruskog Fakela iz Voronježa rezultatom 0:1.

Bio je to drugi poraz Čelika na pripremama, koji je preko Aidina Mahmutovića u 11. te Marija Crničkog u 17. minuti pogodio prečku ruskog tima. Zeničani su u 27. minuti ostali bez Semira Bajraktarevića, koji je dobio crveni karton, a zbog povrede je u 33. minuti izašao i Crnički, kojeg je zamijenio Fenan Salčinović.

Rusi su u 35. minuti poveli s 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena, ali i utakmice. Prečku Fakela pogodio je i u 57. minuti Ermin Huseinbašić.

Zeničani su susret počeli u sastavu: Pavlović, Resić, Zlatković, Zeljković, Vrhovac, Bajraktarević, Grahovac, Žuna, Mahmutović, Crnički, Huseinbašić.

Čelik je na službenoj Facebook stranici danas objavio da su na godinu i po angažirali 19-godišnjeg lijevog beka Emira Hana Topçua iz turskog Rizerspora, koji može igrati i na poziciji zadnjeg veznog.

Topçu je danas, na početku drugog poluvremena, zajedno s Horićem, Perišićem i Aganspahićem, ušao i u igru. U nastavku meča priliku su dobili i Bjeloš te Mahmić.

Čelik je u prethodnim mečevima poražen od kazahstanskog Taraza s 1:2, pobijedio je kosovski Gjilani s 1:0, dok su sa sjevernomakedonskim Skhupijem remizirali 2:2.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.