Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Sarajeva u derbiju kola dočekuju Slobodu

sarajevo fk

Nogometaši Sarajeva u derbiju 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH u nedjelju na Koševu dočekuju lidera na tabeli – tuzlansku Slobodu.

Trener Sarajeva Miodrag Ješić na pres-konferenciji kazao je, da nije iznenađen liderskom pozicijom Tuzlaka.

– Igrali su dobro u drugom dijelu prošle sezone, ostao je isti trener, doveli su dobra pojačanja i dobro iskoristili prijelazni rok, a to su pokazali i rezultati. Poštujemo svakog protivnika. Nećemo nikog potcijeniti, ali ni precijeniti. Bit ćemo dobri domaćini, ali učinićemo sve da doćemo do pobjede – rekao je srbijanski stručnjak.

Za velike oscilacije u igrama svog tima Ješić je kazao da nema opravdanja, te da stručni štab preuzima odgovornost.

– Moramo praviti promjene i radimo na ispravljanju grešaka. Smatram da ćemo biti sve bolji i sigurniji. Igrali smo mnogo utakmica za kratko vrijeme, a za to nismo spremni. Potrebna nam je pauza, a obećavam da će Sarajevo na proljeće izgledati mnogo bolje. Očekujem bolje igre i bolje rezultate. To smo dužni navijačima. Obećavamo da ćemo pružiti maksimum – kazao je Ješić.

Ekipa Sarajeva i u predstojećem susretu imat će probleme s povrijeđenim igračima.

– Povrede nikako da prevaziđemo. Samir Radovac vjerovatno neće igrati, kao ni Harmony Ikande. Pokušat ćemo do srijede da spremimo Ikandea za revanš utakmicu Kupa protiv Slavije – istakao je Ješić.

Susret Sarajevo – Sloboda se igra u nedjelju na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 13.00 sati. Glavni sudija bit će Ognjen Valjić iz Banje Luke.