Nogometaši Slobode na Tušnju poraženi od GOŠK-a

sloboda_gosk_husic

U okviru 6. kola Lige za opstanak nogometaši tuzlanske Slobode poraženi su danas na Tušnju od GOŠK-a iz Gabele rezultatom 1:2 (0:1).

Nakon nedavnog poraza u Kupu BiH od Željezničara, Tuzlaci su danas doživjeli novu blamažu i ozbiljno su doveli u pitanje ostanak u Premijer ligi BiH.

Domaći su imali jalovu nadmoć bez puno prilika za gol, dok su gosti igrali čvrsto u odbrani, a izvodili su vrlo opasne kontranapade.

Iz jednog takvog u 21. minuti, Dino Hasanović je vrlo lijepo uposlio Nardina Mulahusejnovića koji je kroz razrijeđenu odbranu vješto zatresao mrežu poslavši loptu u suprotni kut golmana Azira Muminovića.

U 33. minuti mogao je povećati vodstvo Hasanović, ali je njegov šut Muminović odbranio, a odbijenu loptu Mulahusejnović nije uspio poslati u mrežu.

Sloboda je prvi ozbiljniji šut ka golu GOŠK-a uputila u 43. minuti, kada je “opalio” Semir Musić, a lopta je pogodila nekog od igrača odbrane gostiju i otišla za malo pokraj stative.

Na početku drugog poluvremena novi šok za domaće. Odbrambeni igrači Slobode, koju su se ponašali kao na izletu, dopustili su Stjepanu Vegi da matira Muminovića za velikih 0:2.

Loša igra Tuzlaka rezultirala je, ipak, jednim pogotkom, koji je nakon ubacivanja sa strane u 85. minuti postigao Borislav Terzić.

Zanimljivo je da u četiri ovosezonska susreta sa GOŠK-om igrači Slobode nisu stvarili nijednu pobjedu, a izgubili su oba domaća susreta.

Publika je već nakon 20 minuta zviždala domaćim igračima, što dovoljno govori kako su danas igrali na svom stadionu.