Boravit će četiri dana

Nogometaši Tuzla Cityja danas putuju na pripreme u Švicarsku

milenko_bosnjakovic_tuzla_city

Ekipa Tuzla Cityja dovela je dosta novih igrača, naposljetku ima i novog šefa stručnog štab

Nakon 17 dana intenzivnog rada, nogometaši Tuzla Cityja danas oko 14 sati s aerodroma Dubrave putuju za Švicarsku gdje će obaviti drugu fazu priprema za narednu premijerligašku sezonu.

U ovoj zemlji, tačnije u mjestu Payerne kod Neuchatela, boravit će četiri dana, a 29. juna odigrat će i utakmicu sa švicarskim superligašem Xamaxom iz Neuchatela. To će ekipi trenera Milenka Bošnjakovića biti treća pripremna utakmica, a u prethodnim pobijedili su Gradinu iz Srebrenika 3:2, te banjalučki Borac 1:0.

– Uvijek kažem da rezultati iz pripremnih utakmica nisu bitni. Pobijedili smo, ali smo mogli i izgubiti. Važnije mi je da procijenim odnos igrača prema obavezama, da vidim zalaganje, timsku igru, a s tim u vezi za sada sam zadovoljan – kaže Bošnjaković u razgovoru za Fenu.

Ekipa Tuzla Cityja dovela je dosta novih igrača, naposljetku ima i novog šefa stručnog štaba. Uz iskusne grače, ima i mlađih, pa će konkurencija za mjesto u ekipi biti velika.

– Kad bih imao 35 igrača na raspolaganju, igrat će 18 koji su spremni da se bacaju na loptu i pošteno natope dres. Nema pretplaćenih na mjesto u ekipi – ističe trener ekipe iz Simin Hana.

Dobra provjera bit će u duel s poznatim švicarskim klubom Xamaxom, dvostrukim prvakom i petostrukim osvajačem nacionalnog kupa. Za igrače će to biti osvježenje nakon rada na „vrelini“ stadiona Luke kod Tuzle.

– Prevashodni cilj odlaska u Švicarsku je nastavak planiranog trenažnog procesa. Utakmica s Xamaxom nije od posebne važnosti i tek je jedna u nizu provjera uoči starta Premijer lige BiH. Ali, poslužit će svakako da se vidi kako stojimo u ovoj fazi našeg rada – smatra sagovornik.

Nakon povratka iz Švicarske, glavne pripreme igrači Tuzla Cityja obavit će od 2. do 12. jula u Čatežu. Tamo će „plavi“ odigrati četiri utakmice, dok „generalka“ još nije dogovorena.

– Ako sve bude kako smo planirali, možda nećemo ni igrati „generalku“, kako bismo ekipu osvježili za početak prvenstva. Ipak, ako ne budem zadovoljan kako sve funkcionira na terenu, ugovorit ćemo još jednu utakmicu, ali najvjerovatnije sa nekim lakšim protivnikom. Za sada „generalku“ nismo dogovorili – zaključio je Bošnjaković za Fenu.

Utakmica Xamax – Tuzla City igra se 29. juna na stadionu u Neuchatelu od 17.30 sati.