Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Željezničara drugi dio priprema obavljaju u Antaliji

zeljo pripreme123

Fudbaleri Željezničara u februaru će obaviti drugi dio priprema u Antaliji, gdje će odigrati tri susreta.

Željezničar se trenutno priprema u Međugorju, a jučer je odigrao prvu pripremnu utakmicu s ekipom Brotnja te ubilježio pobjedu rezultatom 4:0. U utorak je na rasporedu druga utakmica sa Čapljinom, a u petak treća provjera protiv Veleža. Susret s Vitezom odigrat će 3. februara najvjerovatnije u Sarajevu.

Ekipa će 9. februara otputovati u Antaliju gdje će boraviti deset dana i odigrati tri pripremne utakmice. Prva utakmica se igra 11. februara sa FC DAC 1904, druga 15. februara protiv Vendsyssel FF, a treća sa FC Illichivets Mariupol 18. februara.

FC DAC 1904 je slovački prvoligaš, a nakon 19 odigranih kola zauzima petu poziciju na tabeli. Ekipu sa klupe predvodi bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Marić, a među fudbalerima tima je Antonio Asanović, fudbaler koji je trenirao sa Željezničarom 2014. godine.

Vendsyssel FF se trenutno takmiči u drugoj ligi Danske, a zauzima drugu poziciju na tabeli. Klub je osnovan prije tri godine.

FC Illichivets Mariupol je ukrajinski klub koji je prošle godine ispao iz prve lige, a trenutno se nalazi na osmoj poziciji drugog stepena takmičenja u Ukrajini.

Raspored utakmica:
26. januar: Željezničar – Čapljina
29. januar: Željezničar – Velež
3. februar: Željezničar – Vitez
11. februar: Željezničar – FC DAC 1904
15. februar: Željezničar – Vendsyssel FF
18. februar: Željezničar – FC Illichivets Mariupol