Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Zrinjskog obavili trening pred meč protiv Shiraka

zrinjski-trening1

Nogometaši Zrinjskog večeras su obavili trening u Armeniji, gdje će sutra u gradu Gyumri igrati prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropa ligu protiv Shiraka.

Na treningu bosanskohercegovačkog tima vladala je veoma dobra atmosfera. Svi igrači, kao i stručni štab predvođen trenerom Vinkom Marinovićem, optimistični su pred duel sa Armencima. Nadaju se da mogu ostati neporaženi, pa i pobijediti, te tako ostvariti dobar rezultat pred revanš meč koji će se odigrati iduće sedmice u Mostaru.

Za tim popularno zvanih „plemića“ u sutrašnjem susretu konkuriše 18 igrača. To su: Ratko Dujković, Goran Karačić, Zvonimir Blaić, Ivo Zlatić, Ante Radeljić, Daniel Graovac, Pero Stojkić, Danijel Stojanović, Miloš Žeravica, Milan Muminović, Vučina Šćepanović, Oliver Petrak, Marin Vranjić, Deni Simeunović, Ognjen Todorović, Miloš Filipović, Stevo Nikolić i Miloš Aćimović.

Utakmica između Shiraka i Zrinjskog igrat će se sutra u Gyumri sa početkom u 17:30 sati po lokalnom, odnosno 15:30 po srednjoevropskom vremenu.

Od 18 sati na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ u Sarajevu Olimpic će ugostiti slovački Spartak iz Trnave, dok je treći predstavnik BiH u prvom kolu kvalifikacija Evropa lige, sarajevski Željezničar, sinoć na Malti pobijedio Balzan, rezultatom 2:0.