Nogometašice reprezentacije BiH na pripremama u Zenici

Nogometašice reprezentacije Bosne i Hercegovine na pripremama

Ženska nogometna A reprezentacija od ponedjeljka boravi na pripremama u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici gdje se pripremaju za kvaifikacione susrete za Evropsko prvenstvo protiv Engleske i Velsa, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor reprezentacije, Samira Hurem rekla je kako na raspolaganju ima 20 igračica koje žele dati maksimum protiv svjetske sile ženskog nogometa, Engleske i visoko rangiranog Velsa.

“Jučer smo se okupile, imale smo jedan trening jučer i jedan danas. Djevojke su jako dobro radile, svi smo na okupu jer djevojke dolaze iz različitih zemalja i klubova, i danas ćemo obaviti ono što nam je ostalo. Očekuju nas dvije teške utakmice, prije svega idemo u Englesku 24., oni su sila svjetskog fudbala ali smo igrali dva puta s njima i oni nas respektuju. Tu smo im pružili snažan otpor i želimo biti bolji i dati sve od sebe. Što se tiče Velsa, voljela bih da na domaćem terenu osvojimo bodove, bolji su rangirani od nas i sugrno da žele da budu ti koji žele da nas pobijede, ali vjerujem da ćemo nakon Engleske biti dobro raspoloženi i zadovoljni igrom i imamo dva dana da se dobro pripremimo za Vels”, rekla je Hurem.

Na spisku selektorice Hurem nalazi se 20 igračica s mogućnošću proširivanja spiska.

“Za ove dvije utakmice planirano je 20 igračica. Imamo i širi spisak ukoliko dođe do povreda ili budemo željeli nešto promijeniti. Tu su sve igračice, Lidija Kuliš nam je malo povrijeđena, ali se uključila u rad s ekipom. Alma Kamerić nam se još nije priključila i mislim da će nam se priključiti u Engleskoj.

Amira Spahić, kapiten reprezentacije rekla je kako očekuje izuzetnu borbenost u predstojećim susretima.

“Atmosfera je super, danas nam se priključila i Anđela Šešlija i sve smo tu. Atmosfera između igračica je jako dobra. Očekujemo povoljan rezultat, borbenost i da damo svoj maksimum”, rekla je Spahić.

Almina Hodžić rekla je kako čitava ekipa radi punom parom.

“Atmosfera je fantastična, radimo punom parom. Sve je na najvišem nivou i očekujemo dobar ishod. Davale smo sve od sebe i dat ćemo i sada. Igrale smo dvije utakmice s Engleskom, drugu utakmicu ovdje smo izgubile minimalnim rezultatom 1:0, svaka od nas je dobro radila i nismo puno izgubile”, rekla je Hodžić.