Nogometašice SFK 2000 izborile plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka

SFK 2000 Sarajevo (2)

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo odigrale su neriješeno s ukrajinskim Kharkivom (2:2) i ostvarile historijski plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka za žene.

Višestruke prvakinje BiH ostvarile su veliki uspjeh u kvalifikacionoj grupi 6 Lige prvaka, u kojoj su upisale pobjede protiv izraelskog prvaka WFC Ramat Hasharon i latvijski Rigas, te remi s Kharkivom koji im je donio plasman među najbolje 32 ekipe Evrope.

Izabranice trenerice Samire Hurem nisu najbolje počele meč protiv Ukrajinki koje su u prvom poluvremenu došle do vodstva golom Mariye Tykhonove u 38. minut u susreta.

SFK 2000 dolazi do izjednačenja u 54. minutu golom Merjeme Medić, a nekoliko minuta kasnije Sarajke dolaze do potpunog preokreta. Naime, Natiya Pantsulaya je loše reagirala u svom šesnaestercu i postigla autogol kojim SFK 2000 dolazi do vodstva.

Ipak, Kharkiv dolazi do izjednačenja u 66. minutu kada je Tykhonova iz penala postigla svoj drugi gol na ovom susretu. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te je moglo početi slavlje bh. igračica.