Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometna pijaca: Wenger priznao nemoć, Sergej neće kod Pjanića

wenger

Prema pisanju britanskih medija, Alexis Sanchez je spreman da se odrekne čak 5 miliona funti, koliko bi mu pripalo januarskim potpisom za City, samo da pređe u tabor Građana. City trenutno nudi oko 30 miliona funti Arsenalu, koji bi pet miliona više, pa je, kako javlja “The Sun”, sjajni Čileanac voljan da se odrekne svog “bonusa za potpis”.

Inter i Napoli ušli su u utrku za dva nogometaša. Jedan je Gerard Deulofeu, a drugi Simone Verdi. Kako tvrde italijanski mediji, Deulofeu bi radije da se sa šestomjesečne pozajmice u Milanu vrati u Barcu, no poziv Intera i Napolija nisu za glatko odbijanje. Posebice ako se dobro razmotri mogući status koji bi imao u moćnoj Barci.

Trener Napolitanaca Mauricio Sarri dobro je “zagrizao” za napadačem Bologne, Verdijem, koga su u Interu nešto ranije označili kao “ljetno pojačanje”.

Uprava lisabonskog Sportinga je bila vrlo zainteresovana da u klub dovede Samira Nasrija, koji trenutno nastupa za turski Antalyaspor. Ipak, kako piše portugalski “Rekord”, kada su u Sportingu čuli koliku plaću Nasri želi, samo su mu se zahvalili na razgovoru. Rekord nije objavio o kojem je iznosu riječ.

Harry Kane je demantovao da je dobio povišicu u Tottenhamu, a svojom najnovijom izjavom kao da je potvrdio mogući skori odlazak, po svemu sudeći u Real, gdje bi zarađivao tri puta više od sadašnjih 100.000 funti sedmično. “Ako igrač želi da ode, što biste ga zadržavali? Neko takav ne bi igrao srcem svaki meč”, poručio je zagonetno najbolji nogometni strijelac na planeti u 2017.

Tokom vikenda je objavljena i informacija prema kojoj je Tottenham speramn pustiti Keanea u Real, za “siću” od 300 miliona eura. Iako mnogima ta cifra zvuči suludo ne treba zaboraviti da Florentino Perez posljednih nekoliko godina sklapa velike poslove sa predsjednikom Tottenhama, i da u tim poslovima “pare nisu problem”.

Arsene Wenger je na današnjem obraćanju medijima iznio nekoliko informacija kada je prelazni rok na Emiratesu u pitanju. O tome da bi Francis Coquelin mogao da napusti Arsenal ovog januara Wenger je kazao:

“To je moguće, ali još nije donijeta konačna odluka”.

O dolasku Johna Evansa iz WBA Francuz je kazao:

“Ako ga i City bude htio, a ne znam koga oni žele, i ako sve bude spalo na priču oko plaće, onda ćemo u toj i svakoj drugoj bitki sa Cityjem mi završiti na drugom mjestu”.

Juventus je prema posljednjim informacijama iz Italije definitivno odustao od srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića. Stara dama je digla ruke od Milinković Savića onog trenutka kada su čuli koliko je PSG odlučio ponuditi Laziju.

Prema informaciji objavljenoj na sajtu bliskom Juveu “BiancoNero” čelnici kluba iz Torina odustali nakon što je do njih došla informacija da je PSG spreman istresti 170 miliona eura za Srbina koji je u Lazio stigao za 18 miliona eura iz Genka 2015. godine.