Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometni juniori počeli pripreme za kvalifikacije za EP

juniroska nog rep
Foto: Anadolija

Nogometni ‘U-19’ reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su se okupili u Trening centru NSBiH u Zenici i počeli pripreme za turnir kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Selektor Toni Karačić na početku priprema ne može da računa na sve pozvane reprezentativce.

– Počeli smo da se spremamo za turnir i bit ćemo u Zenici do ponedjeljka kada krećemo za Bijeljinu. U nedjelju ćemo biti kompletni jer UEFA termin počinje tek 6. novembra i nisu svi klubovi dopustili svojim igračima da dođu na početak priprema. Prželjkujemo plasman u elitni krug. Selekcija Gruzije, naš prvi protivnik na turniru je veoma kvalitetna. Gledali smo dvije njihove utakmice, jako su kompaktni i taj prvi meč će biti veliki test za nas – rekao je Karačić.

Vezni igrač u reprezentacije Anel Šabanadžović je izjavio da svi žele plasman u elitni krug.

– Imamo dobru ekipu i spremit ćemo se maksimalno kako bismo izborili plasman među dvije najbolje ekipe u grupi. Francuzi su favoriti, ali za nas je najbitnija prva utakmica sa Gruzijom protiv koje bismo mogli riješiti pitanje plasmana u narednu rundu – dodao je.

Utakmice grupe 11 juniorskih kvalifikacija za EP će biti odigrane od 8. do 14. novembra u Etno selu Stanišići i Ugljeviku, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.