Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski dragovoljac

Nogometni klub iz Hrvatske promijenio dresove u znak podrške Ukrajini

hrvatski dragovoljac aa (2)

Žuti dresovi su dostupni u prodaji po cijeni od 400 kuna (53 eura) na internetskim stranicama kluba Hrvatski dragovoljac, a prikupljeni novac donirat će se za ukrajinske izbjeglice

Nogometni klub Hrvatski dragovoljac iz Zagreba, član Prve nogometne lige Hrvatske, odigrao je prvu utakmicu u gostima protiv GNK Dinama u žutim dresovima u znak podrške Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

Zagrebački nogometni klub Hrvatski dragovoljac odigrao je svoju prvu utakmicu u dresu s bojama ukrajinske zastave i s tradicionalnim motivom Ukrajine, čime je postao među prvim klubovima na svijetu koji je na ovaj simboličan način iskazao podršku Ukrajini i narodu te države na koju je Rusija izvršila vojnu agresiju.

Nakon utakmice s Dinamom, u kojoj je domaćin slavio rezultatom 2:0, Hrvatski dragovoljac odigrat će još tri utakmice u dresovima posvećenim Ukrajini.

Žuti dresovi su dostupni u prodaji po cijeni od 400 kuna (53 eura) na internetskim stranicama kluba Hrvatski dragovoljac, a prikupljeni novac donirat će se za ukrajinske izbjeglice.

Na dresu se nalazi i znak prijateljstva Hrvatske i Ukrajine, kao i NFC čip, čijom aktivacijom se ulazi u aplikaciju Crvenog križa gdje se može donirati za ukrajinske porodice u Zagrebu.

Prikupljeni iznos bit će proslijeđen Crvenom križu Zagreb, koji svakodnevno brine o 630 obitelji iz Ukrajine.

Kako je objavljeno na profilu Prve lige Hrvatske na društvenim mrežama, plavo-crne dresove Dragovoljac će u nastavku sezone zamijeniti žutim, po uzoru na nacionalni tim Ukrajine.

Na ovaj potez čelnici kluba odlučili su se “da bi iskazali podršku Ukrajini na koju je vojnu agresiju izvršila Rusija”.

Hrvatski dragovoljac posljednji je na tablici Prve hrvatske nogometne lige s čak 11 bodova manje od devetoplasirane Istre iz Pule.