Nogometni savez se ponovo obrukao: Priznajemo grešku

nsbih
Foto: NSBiH

Utakmice šesnaestine finala Kupa BiH odigrane su jučer, a odmah nakon što su rezultati postali službeni, u sistemu Comet, u kojem se vode fudbalska takmičenja u našoj zemlji, su se jučer pojavili parovi osmine finala.

Međutim, u pitanju je greška što su odmah i priznali u Nogometnom savezu BiH.

– Zbog tehničke greške u sistemu Comet, u kojem se elektronski vode sva takmičenja pod okriljem N/FSBiH, sinoć su nakon odigranih utakmica šesnaestine finala Kupa u ovom sistemu automatski prikazani parovi naredne runde, a koji još nisu određeni. Parovi osmine finala najmasovnijeg domaćeg takmičenja bit će poznati tek nakon žrijeba čiji će termin biti zakazan na narednoj sjednici Takmičarske komisije N/FSBiH – saopćeno je iz Saveza.

Podsjetimo, nakon jučerašnjih utakmica u osminu finala su prošli Željezničar, Mladost DK, Rudar Prijedor, Široki Brijeg, Sloga Simin Han, Zvijezda 09, Borac, Čelik, Leotar, Olimpik, Vitez, Bratstvo, Sloboda, Svatovac, Krupa i GOŠK.

Utakmice osmine finala će se igrati 25. oktobra, u terminima od 15 i 18 sati. Važna razlika u odnosu na utakmice šesnaestine finala je ta da klubovi iz nižeg stepena takmičenja neće igrati na domaćem terenu već će domaćin biti prva izvučena ekipa prilikom žrijeba čiji će termin biti objavljen naknadno.