Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije na superligu

Nogometni svijet bijesan, naslovnice “vrište: “Ovo je rat, oni nemaju srama!”

EzSVUsHUUAUBY_W

Engleske novine upiru prstom na najvećih šest klubova, u svjetlu toga da je i Manchester City stao na stranu Super lige

Kreće europska nogometna Superliga. Dvanaest klubova-osnivača je u noći s nedjelje na ponedjeljak potvrdilo začeće novog natjecanja koje bi trebalo krenuti od augusta, upitno koje godine.

UEFA je najavila rat svim oružjima, pravnim, sportskim, kakvim god… Najavljuju se tužbe prema klubovima koji su unutra, a to su španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Šta kažu svjetski mediji? Svi se slažu oko jednog: Nogomet je u ratu. Engleske novine upiru prstom na najvećih šest klubova, u svjetlu toga da je i Manchester City stao na stranu Super lige. Kažu oni, nogomet kakvog poznajemo, barem mi u Engleskoj, više neće postojati.

Daily Express i Daliy Mail nazvali su najbolje engleske klubove – besramnom šestorkom. Potonji idu i korak dalje s naslovom: “Ovo je građanski rat”.

Francuski L'Equipe nazvao je pokretanje Super lige, borbom bogatih. Talijani su prema novom takmičenju nešto blaži, dok španski AS ovo naziva “bombom koja će promijeniti nogomet”.