Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

S-Summer Cup

Nogometni turnir pod pokroviteljstvom Sparkasse Banke okupio preko hiljadu mališana

_DRD2933

Generalno pokroviteljstvo ovog sportskog događaja je jedan od projekata kroz koji Sparkasse Banka želi promovirati zdrave navike i vrijednost timskog duha među najmlađima

Prvi vikend septembra u sarajevskom sportskom centru “Safet Zajko” protekao je u znaku velikog dječijeg nogometnog turnira S-Summer Cup pod pokroviteljstvom Sparkasse Banke.

U odličnoj organizaciji Škole fudbala “City Academy” iz Sarajeva, turnir je okupio 110 takmičarskih ekipa. Oko 1200 malih nogometaša iz cijele BiH, ali i veliki broj roditelja i posjetioca uživali su u dobrom ambijentu i timskom nadmetanju mališana.

Generalno pokroviteljstvo ovog sportskog događaja je jedan od projekata kroz koji Sparkasse Banka želi promovirati zdrave navike i vrijednost timskog duha među najmlađima.

Škola fudbala “City Academy” okuplja oko 105 članova u svim omladinskim selekcijama. Školu pohađaju mahom dječaci, ali rame uz rame sa njima tri puta sedmično vrijedno treniraju i četiri djevojčice.

Omer Salihbegović, direktor Škole fudbala “City Academy”, Sarajevo kaže da je turnir označio prvi jubilej ove škole sa namjerom da on postane tradicija.