Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nou Camp potpuno uništen (VIDEO)

nou_camp_rusevine

Barcelona je napušteni grad duhova, a rijetki preživjeli među ruševinama nekada jedne od najljepših evropskih metropola, prepoznaju legendarni stadion, koji je sada, kao što je bio i ranije, simbol grada, onoga što je bio i u što se pretvorio…

Naravno, u stvarnosti se ništa ovako radikalno nije dogodilo dok ste spavali, to je tek ono što od danas mogu vidjeti gledatelji u španskim kinima, gdje se počinje prikazivati postapokaliptični film “Segundo Origen” reditelja Carlesa Porte, koji je projekt preuzeo nakon smrti poznatog filmaša Bigasa Lune.

Film je nastao prema knjizi “Scenarij porijekla” katalonskog pisca Manuela de Pedrola iz 1974. i kao u književnom djelu na kojem se temelji, prikazuje crnu budućnost Katalonije.

Naravno, ovakav spektakl u kojem grad Barcelona ima glavnu ulogu, ne može proći bez da se ne prikaže i jedna od njenih znamenitosti.

Srušeni, zapušteni, prašnjavi i napušteni nogometni hram sigurno će potresti neke od brojnih navijača Barce kada ga prvi put budu gledali na velikom platnu u sklopu International Fantasy Film Festivala, piše Index.