Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Nova bruka Manchester Uniteda

New Project (10)

Debakl na gostovanju kod Watforda (1:4)

Manchester United je u okviru 12. kola engleske Premijer lige doživio novu sramotu.

Debakl na gostovanju kod Watforda (1:4). Već od samog starta utakmice su igrači Claudija Ranierija napali goste, a do vodstva su mogli doći već u 11. minuti.

United je spasio David De Gea koji je odbranio penal Ismaili Sarru. Zanimljivo da je Španac dva puta zaustavljao udarac napadača Watforda, jer je nakon prvog odbranjenog penala, igrač Watforda prerano utrčao u šesnaesterac, pa se pena ponovio.

Međutim, De Gea nije uspio spasiti svoj timć u 28. minuti. Joshua King je doveo popularne Stršljenove u vodstvo, a Ismaila Sarr se u 44. minuti iskupio za promašeni jedanaesterac.

United je smanjio u 50. minuti kada je rezervista Donny van de Beek pogodio na asistenciju Cristiana Ronalda. I kada su se gosti mogli vratiti u utakmicu, kapiten Harry Maguire je napravio glupost i zaradio isključenje. Već tada je sve mirisalo na četvrti poraz Uniteda u zadnjih pet premijerligaških utakmica.

U samoj završnici su Joao Pedro i Emmanuel Dennis potopili tim Ole Gunnara Solskjaera, kojem bi ovo mogla biti posljednja utakmica na klupi tima sa Old Trafforda.