Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova bruka u bh. fudbalu: Pogledajte sramotu s travničke Pirote (VIDEO)

travnik_simin_han

Susret 8. kola Prve lige FBiH između Travnika i lidera na tabeli, Sloge iz Siminog Hana, koju su gosti dobili 2:0, obilježilo je užasno suđenje i bruka kakvu je moguće vidjeti samo na bh. fudbalskim terenima.

I dok nas iz NSBiH svako malo ubjeđuju da ne vjerujemo svojim očima, odnosno da je suđenje u bh. fudbalu iz dana u dan sve bolje, scena sa travničke Pirote, najbolje objašnjava kakvi su ljudi “uzjahali” bh. fudbal.

(Ne)pravdu na Piroti u spomenutom susretu dijelila je sudačka trojka iz Sarajeva na čelu sa Admirom Musićem, te pomoćnicima Emirom Zahiragićem i Sanelom Herceglijom.

Na Yuotubeu se pojavila video snimka sa spomenute utakmice, koja pokazuje, vjerovali ili ne, da spomenuta sudačka trojka ne zna osnovna pravila nogometne igre. I to ono koje se tiče ofsajd pozicije, odnosno da igrač ne može biti u ofsajdu prilikom izvođenja auta!

Upravo to je signalizirao pomoćni sudac na desnoj strani, a glavni uvažio. Musićeva odluka po svemu sudeći nije bila sporna ni drugom pomoćniku, a ni četvrtom sudiji Ismetu Ibrahimkadiću iz Tešnja. Pogledajte VIDEO na kraju teksta…

Slogi “leže” Musić i Zahiragić

Sloga iz Siminog Hana nakon lošeg starta ove sezone u Prvoj ligi FBiH počela je nizati pobjedu za pobjedom, posebice u gostima. Zanimljivo, slučajno ili ne, strelovit uspon ekipe iz Siminog Hana počeo je upravo kada su njihove gostujuće utakmice počele suditi spomenute sudije iz Sarajeva.

Naime, Sloga do 6. kola i meča u Tešnju kod TOŠK-a nije osvojila ni bod u gostima. Upravo u toj utakmici prvi put u sezoni na utakmici koju igra klub iz Siminog Hana pojavljuje se sudac Admir Musić iz Sarajeva (glavni) i Emir Zahiragić (pomoćni). Musić i Zahiragić, zajedno sa Sanelom Herceglijom (iz Sarajeva) dijelili su pravdu i u pobjedi Sloge na Piroti 2:0, gdje su pokazali da ne poznaju neka od osnovnih pravila fudbala.

https://www.youtube.com/watch?v=CKiP_CB2d4M