fk sarajevo

Nova glavobolja za Musemića, Savez suspendovao Hebibovića

husref musemic 5556

Bočni igrač Bordo tima suspendovan je za naredna tri meča koja će igrati njegova ekipa

Fudbaler Sarajeva Anel Hebibović, saznao je kaznu nakon dobijanog direktnog crvenog kartona u meču protiv Zrinjskog u Mostaru.

Iz NSBiH su potvrdili da je Hebibović isključen zbog prigovora i korištenja pogrdnih riječi na račun sudije Miloša Gigovića, nakon čega je njegov tim ostao sa igračem manje Pod Bijelim brijegom.

Bočni igrač Bordo tima suspendovan je za naredna tri meča koja će igrati njegova ekipa.

Trener Sarajeva Husref Musemić tako neće moći da računa na Hebibovića u duelima protiv Čelika, Slobode i Širokog Brijega.

Podsjećamo, prije Hebibovića Musemić je ostao i bez kapitena Krste Velkoskog, koji se povrijedio na treningu reprezentacije Sjeverne Makedonije, zbog čega će morati pauzirati oko tri sedmice.

Makedonci se spremaju za kvalifikacione mečeve protiv Slovenije i Poljske, a Velkoski se povrijedio na prvom treningu nakon okupljanja u Skoplju.

Prema prvim informacijama, riječe je o povredi leđa zbog koje će morati mirovati u narednih 20-ak dana, što znači da Musemić neće moći računati na njegove usluge protiv Čelika, a pod znakom pitanja je i za gostovanje na Tušnju protiv Slobode 26. oktobra.