Nova povreda i novi problemi za Milana Đurića

djuric

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Đurić nedavno se vratio na teren nakon duže pauze i uspješnog oporavka od povrede. On je duže vremena imao problema s preponama, a nakon operacije morao je polako da se vraća u trenažni proces.

Krajem prošlog mjeseca bh. napadač konačno se vratio na teren, te je potvrdio kvalitet golovima u prvih nekoliko utakmica. Sreća ipak nije kratko trajala jer se problem s preponama ponovo vratio. Trener Bristola Lee Johnson izjavio je da Đurić neće izbivati s terena, ali da će ga koristiti dosta manje na narednim utakmicama.

– Imao je operaciju, pa je sad sve ovo nekako tužno za njega i nas. Jedna prepona je ojačala, a druga počela slabiti. Imao je problem na desnoj preponi, a sada je počeo osjećati isti problem na lijevoj, rekao je Johnson.

Dodao je i da u ovom trenutku ne zna šta i kako dalje, ali i da su u klubu odlučili da će Đurića manje koristiti nego inače kako se stvari ne bi pogoršale.

– Morat će igrati pod injekcijama, ali on je hrabar mladić i borit će se s tim. Neće mnogo počinjati utakmice i moramo donijeti pametnu odluku. Ne može početi tri meča zaredom, to nam je jasno, dodao je.