Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova sapunica na pomolu: Raiola seli Donnarumu na Old Trafford?

donnaruma

Prava sapunica dešava se na relaciji Milan – Gianluigi Donnarumma.

Nevjerovatni osamnaestogodišnji golman i nasljednik Gianluigija Buffona nikako da s Rossonerima produži ugovor koji važi do 30. juna 2018. godine.

Skromni Italijan više je puta naglasio kako želi ostati u klubu za koji navija od djetinjstva te postati njegov kapetan, ali gotovo da ne prođe niti jedan dan a da mediji s Apenina i Ostrva ne lansiraju “bombu” koja govori suprotno od toga.

Prema posljednjim informacijama, Donnarumma, čiji je menadžer kontroverzni Mino Raiola, navodno odlučio je da ne želi produžiti ugovor s Milanom već sljedećeg ljeta otići kao slobodan igrač.

Raiola od novih vlasnika iz Kine traži garancije da će ekipa Vincenza Montelle dobiti pojačanja i vratiti se na staze slave ili će u suprotnom mladi vratara napustiti Lombardiju, ali i Italiju.

Kako pišu italijanski mediji Gigio se navodno povjerio svojim prijateljima:

“Spreman sam za odlazak u Premier ligu”.

A, na Ostrvu pravu bitku za njega vode dva Manchestera – United i City. Klub s Old Trafforda spreman je dati Donnarummi petogodišnji ugovor, uz plaću od 87.000 eura sedmično, što je negdje oko 4,2 miliona eura po sezoni.

Zanimljivo, Raiola i mediji do nedavno su gurali scenarij po kojem bi dijete Milana moglo završiti u Juventusu, ali su Rossoneri odlučno demantovali spomenute navode, baš kao i sam golman koji je poljubio grb Milana nakon poraza (2:1) u Torinu.

Međutim, iako su kineski vlasnici i izvršni direktor Milana Marco Fassone poručili kako je novi ugovor i ostanak Donnarumme prioritet, italijanski i engleski mediji ponovno tvrde suprotno.

A, je li u pitanju novi planski trač kako bi Raiola povećao plaću svom igraču na San Siru ili u svemu doista ima istine pokazat će vrijeme pred nama.