Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ništa novo u premijer ligi

Nova sudijska lakrdija na bh. terenima, Gigović u nadoknadi počastio Borac

ofsajd-1

Trojac iz Bosanske Gradiške pobrinuo se da na ovoj utakmici ne bude iznenađujuće pobjede gostiju

U prvom meču 14. kola bh. Premijer lige mogli smo svjedočiti još jednoj u nizu brojnih sudijskih lakrdija, i to u meču banjalučkog Borca i Posušja.

Glavni akter dobro je poznato lice sa bh. terena – Miloš Gigović.

I dok u prvih 90 minuta gledaoci u Bosanskom Novom, gdje Borac igra svoje utakmice dok čeka rekonstrukciju terena u Banjoj Luci, nisu imali ništa za vidjeti osim brojnih žutih kartona koje je Gigović uglavnom pokazivao gostima, pravi šou je počeo na samom kraju utakmice.

Prvo je kao grom iz vedra neba stigao pogodak Gabrijela Bobana kojim su gosti u 90. minuti poveli nakon jednog dobro odigranog kontranapada i nešto slabije odigrane odbrane domaćina.

Međutim, tada na scenu stupa Gigović sa pomoćnicima Božidarem Rustićem i Radislavom Kačavendom.

Trojac iz Bosanske Gradiške pobrinuo se da na ovoj utakmici ne bude iznenađujuće pobjede gostiju.

Prvo je Piščević u trećem minutu nadoknade iz ofsajd pozicije zabio za poravnanje, da bi Gigović onda i lično preuzeo stvar u svoje ruke i počastio Borac penalom nakon diskutabilne situacije u petoj, posljednjoj minuti nadoknade.

Statistika na kraju izgledala je onako kako smo imali priliku vidjeti nekoliko puta ove sezone kada igra Borac – domaći su, prema sudijskim odlukama, napravili osam prekršaja, dok su gosti napravili čak 29! Za sve to počašćeni su sa osam žutih kartona, dok je Borac dobio dva.