Fudbal

Grbavica

Nova vratolomija čelnika Želje, ceh platili pomoćni treneri

29/10/2018

Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab u nastavku sezone neće računati na Jadranka Bogičevića i Jovana Blagojevića

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar danas je na sjednici dao maksimalnu podršku šefu stručnog štaba Milomiru Odoviću, od kojeg se očekuje da zajedno sa stručnim štabom konsoliduje stanje u ekipi do kraja prvog dijela sezone i ostvari takmičarske ciljeve.

Nakon konsultacija s Odovićem, odlučeno je da se, umjesto dosadašnjeg prvog pomoćnika Zajka Zebe na tu poziciju imenuje Ismet Štilić, dok će dužnosti trenera golmana, umjesto Elvisa Karića obavljati Irfan Fejzić.

Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab u nastavku sezone neće računati na Jadranka Bogičevića i Jovana Blagojevića.

– Ostatak ekipe ima zadatak da do kraja prvog dijela sezone časno i pošteno nosi dres Željezničara i ostavi “srce na terenu” za grb i boje Kluba – saopćeno je iz FK Željezničar.

Zanimljivo je da se prije mjesec dana u kuloarima pojavila priča kako je Senad Misimović, predsjednik kluba sa Grbavice, sa “južne tribine” dobio upozorenje kako Odovića ne smije dirati bez obzira na sve. Sudeći prema posljednjim odlukama, ukoliko se te priče zaista tačne, Misimović je prilično ozbiljno shvatio to upozorenje.

Što se tiče Blagojevića i Bogičevića, njima je navodno “glave došao” njihov stav prilikom nedavnog štrajka na Grbavici, kada je Misimovićeva uprava donijela odluku da se igračima uzme 80 posto od plaće.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.