Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jasna poruka

Nova zabrana iz FIFA-e: “Ta navijačka oprema nije dobrodošla u Katar”

FIFA in Doha – March 30 2022
DOHA, QATAR - MARCH 30: al-Rihla, the official adidas matchball for the FIFA World Cup Qatar 2022 is pictured on March 30, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Alexander Hassenstein - FIFA/FIFA via Getty Images)

Podsjetili su i na upozorenja britanskog ministarstva vanjskih poslova koje je isto upućeno navijačima

FIFA je zabranila navijačima da na utakmici između Engleske i SAD-a nose vitešku odjeću križara za koju smatra da bi mogla biti uvreda za arapske nogometne navijače i muslimane, javlja Hina, a prenose mediji.

Navijačka grupa Kick It Out, koja se bori protiv diskriminacije, također je savjetovala navijače da ne nose ovu vrstu odjeće. Križarski ratovi podsjećaju na vjerske ratove iz srednjeg vijeka koje je kršćanski svijet vodio protiv muslimana u Svetoj zemlji.

Navijačima odjevenim u verižne košulje od žice s plastičnim mačevima i štitovima s križem Svetog Jurja rečeno je da neće biti dopušten ulazak na stadion Al Bayt u Al Khoru, sjeverno od Dohe, piše The Times.

U Kick It Outu procjenjuju da takva vrsta navijačke opreme nije dobrodošla u Katru i drugim muslimanskim zemljama. Također su podsjetili i na upozorenja britanskog ministarstva vanjskih poslova upućeno navijačima da se prilikom gostovanja u Katru trebaju upoznati s lokalnim običajima te da ovakvo navijanje ni na koji način ne znači poštivanje lokalnih običaja.