Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

atina

Nove snimke: Huligani Dinama došli su naoružani, vidi se trenutak kad se Katsouris srušio

atina huligani
FOTO: Screenshot

Kako se vidi na video-snimci, pohod huligana zagrebačkog Dinama započeo je u 23:07, dok je tačno vrijeme smrti Katourisa 23:08:01

Grčki ERT-u objavio je da danas počinje prikupljanje DNK materijala od 105 uhapšenih huligana u Atini, učesnika masovne tučnjave u kojoj je smrtno stradao jedna grčki navijač.

Potom će se DNK ubijenog Michalisa Katsourisa (29) i nalazi s njegovog tijela usporediti s DNK optuženog, genetskim materijalom s tog područja, mrljama krvi na oružju.

Istovremeno grčki mediji objavljuju sve više video snimaka nereda u New Philadelphiji gdje je 29-godišnji Katsouris izgubio život.

Naime, novi video koji emitira STAR TV prikazuje trenutak kada su hrvatski navijači stigli na ulice oko stadiona AEK-a i sukobili se s navijačima AEK-a.

Na snimkama se može vidjeti kako se hrvatski navijači, odjeveni u crno, pokrivenih lica i naoružani, pripremaju u prostoru iza stadiona, prenosi ethnos.gr.

Video-snimka također otkriva tačno vrijeme ubistva 29-godišnjeg Grka.

Kako se vidi na video-snimci, pohod huligana zagrebačkog Dinama započeo je u 23:07, dok je tačno vrijeme smrti Katourisa 23:08:01, jer je u roku od nekoliko sekundi od napada zadobio smrtonosni udarac u brahijalnu arteriju. Međutim, iz materijala se ne može identificirati počinitelj, kao ni tačno mjesto gdje je ubistvo počinjeno.

Na temelju podataka koje su prikupile vlasti, Michalis Katsouris je u 23:08., otprilike 13 sekundi nakon udara, prišao vratima kioska, a 2,5 minute kasnije pao je i ukazana mu je prva pomoć. Na putu od mjesta napada do kioska policija je na stupovima pješačke ulice pronašla mrlje krvi, dodaje portal sdna.gr, prenosi Hina.