Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijesti svjedoka

Novi detalji obračuna Kolašinca s razbojnicima: “Bilo je jezivo, ganjali su ih 15 minuta”

kola

Ostavivši automobil nasred ceste, Ozil je istrčao i pobjegao u restoran, a vlasnica je prepričala zastrašujuće detalje potjere

Hrabra reakcija bh. fudbalera Seada Kolašinca postala je jučer hit na društvenim mrežama nakon što je spasio svog saigrača Mesuta Ozila od maskiranih napadača.

Međutim, kratki snimak video kamere ne prikazuje sve detalje događaja, nego samo šestosekundni početak u kojem se Kolašinac hrabro obračunava s jednim od napadača.

Nakon toga, dva fudbalera Arsenala sjeli su u Ozilov automobil, a napadači su ih na motorima proganjali kroz sjeverni dio Londona, sve dok nisu stigli u turski restoran Likya.

Ostavivši automobil nasred ceste, Ozil je istrčao i pobjegao u restoran, a vlasnica je prepričala zastrašujuće detalje potjere.

“Dva napadača su napala Kolašinca ispred kuće kad je izlazio da se sastane sa Ozilom i suprugom koji su čekali u automobilu. Tražili su mu sat i napali ga dok je ulazio u auto, a na drugim vratima ga je čekao još jedan razbojnik. Proganjali su ih 15 minuta na motorima, a Ozilovo vozilo je žestoko oštećeno kamenjem i ciglama”, objasnila je vlasnica restorana Yasmin Tahsiner.

Azuka Alintah, 36-godišnja svjedokinja napada, kaže kako je Ozil bio nasmrt uplašen te je bježao koliko ga noge nose.

“Bilo je jezivo. Utrčao je u restoran, a za njim čovjek s kacigom na glavi u dugim rukavima, sav u crnom, na ovoj vrućini. Bog zna šta bi se desilo da ga je uhvatio, izgledalo mi je kao da će ga isjeći na komade”, objasnila je.

Spasilo ga je restoransko osoblje koje se pojavilo na vratima, nakon čega je razbojnik pobjegao.