Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Boxing Day

Novi poraz Cityja, Liverpool se odlijepio na vrhu, Begović primio “petardu”

liverpool

Trenutno lider šampionata Liverpool bio je veoma siguran na domaćem terenu, a ispaštao je Newcastle koji je poražen sa 4:0.

Manchester City je, posle kiksa protiv Crystal Palacea u prošlom kolu i poraza, opet izgubio, ovoga puta od Leicestera na gostovanju, sa 2:1.

Gosti iz Manchestera su došli do prednosti u 14. minutu preko Bernarda Silve, ali su “lisice” uspjele da izjednače vrlo brzo, samo pet minuta kasnije preko Albrightona.

Leicester je od izjednačujućeg gola bio znatno bolja ekipa i imali su nekoliko izglednih šansi, ali nisu uspjeli da dođu do prednosti.

U drugom poluvremenu City se konsolidovao i preuzeo kontrolu utakmice, ali nije uspjevao da stvori šanse. “Građani” su napadali i imali daleko veći procenat posjeda, a Leicesteru je bila potrebna samo jedna prilika da šokira City i dođe do pobjede.

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Ricardo Pereira, desni bek domaćina, kojem je lopta “sjela” na volej, te Ederson nije mogao ništa da uradi osim da proprati loptu koja je završila u njegovoj mreži.

Manchester United bio je dosta uspješniji od gradskog rivala. Oni su ostvarili i drugu pobedu pod novim menadžerom Ole Gunnar Solksjerom, ovoga puta protiv Huddersfielda sa 3:1. Strijelci za United bili su Matić i dva puta Pogba, dok je za goste pogodio Jorgensen.

Trenutno lider šampionata Liverpool bio je veoma siguran na domaćem terenu, a ispaštao je Newcastle koji je poražen sa 4:0.

Newcaastle je “načeo” Dejan Lovren u 11. minutu i to je bio rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme. Salah je u 47. bio precizan iz penala, a strijelac trećeg gola za “redse” bio je Xherdan Shaqiri, koji je još jedanput potvrdio da se nalazi u fantasitčnoj formi.

Veoma ubjedljivu pojbedu ostvario je Tottenham, koji takođe “gazi” pred novogodišnjeg praznike. Njihov Bournemouth, na čijem golu je stajao Begović, kapitulirao je čak pet puta.

Crystal Palace i Cardiff odigrali su neriješeno, bez golova, dok je Everton demolirao Barnley na gostovanju sa 5:1.

Rezultati by SofaScore