bravo majstore

Novi rekord čudesnog Messija: Prestigao je i velikog Casillasa

messi rekord (1)

Nevjerovatne brojke omalenog majstora, koji će do kraja karijere postaviti rekorde teško nadmašive budući da mu je tek 31 godina

Barcelona je ponovno pobijedila, ponovno u režiji velikog Lionela Messija. Luis Suarez je kasnim golom u 85. minuti načeo borbeni Atletico Madrid koji se sat vremena nadigravao s igračem manje, a Messi je samo minutu kasnije slomio prvog pratitelja u La Ligi i postavio konačnih 2-0.

Utakmicu je obilježio incident Diega Coste zbog kojeg je zaradio direktan crveni karton, no susret je ipak pripao argentinskom čarobnjaku jer je osim 43. gola u sezoni srušio i novi rekord.

Iker Casillas više nije igrač s najviše pobjeda u istoriji La Lige, to je sada Messi. Argentinac je s 335 pobjeda preuzeo prvo mjesto, no brzina kojom je to postigao čini se nenadmašivom generacijama unaprijed.

Dok je Ikeru za 334 pobjede trebalo 510 utakmica, Messi ga je prestigao u “samo” 447. Nevjerovatne brojke omalenog majstora, koji će do kraja karijere postaviti rekorde teško nadmašive budući da mu je tek 31 godina.

Vlasnik novog rekorda ujedno je i najbolji strijelac španskog prvenstva u istoriji, kao i ove sezone gdje s 33 gola predvodi listu najboljih strijelaca ispred svog suigrača Luisa Suareza.