Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Novi šok na Koševu, Sarajevo napravilo veliki kiks u borbi za titulu

hebib (1)

Nakon remija s Tuzlacima, bordo tim ima 58 bodova, samo bod više od Borca koji večeras igra protiv Zrinjskog na svom terenu

Sarajevo nije uspjelo pobijediti Slobodu u 30. kolu Premijer lige BiH. U pohodu na titulu, aktuelni prvak BiH ponovo je “zapeo” na Koševu, odigravši sa Slobodom tek 0:0.

Golman Tuzlaka Adnan Golubović zaustavio je sve lopte koje su igrači Sarajeva uputili ka njegovom golu i bio najbolji pojedinac susreta.

Bila je to Sarajevu peta utakmica ove sezone koju nisu uspjeli pobijediti na svom terenu.

Nakon susreta došlo je do varnica između igrača dva tima.

Domaći fudbaleri su imali nešta progovoriti gostima nakon utakmice, a u jednom trenutku došlo je i do međusobnog naguravanja.

Igrača Sarajeva Anela Hebibovića jedan od zaštitara izveo je sa terena. Nedugo zatim situacija se smirila.

Trener gostiju Mladen Žižović je nakon utakmice rekao:

“Zadovoljni smo. Prezadovoljni načinom na koji smo igrali. Objektivno, favorizovanom Sarajevu smo pokazali da smo bili ravnopravan protivnik. Imali smo 2-3 situacije koje smo mogli bolje iskoristiti i Sloboda je po svemu prikazanom zaslužila ovaj bod.”

Vinko Marinović po završetku utakmice nije došao da da izjavu novinaru Moje TV.

Marinović se pojavio na presici poslije utakmice, a njegovo obraćanje trajalo je vrlo kratko.

– Mislim da danas nismo zaslužili da pobijedimo. Igrali smo bez energije. Kada se borite za titulu i prvo mjesto, onda morate dati puno više. Slobodi čestitam na osvojenom bodu, rekao je Vinko Marinović i dodao:

– Moja je odgovornost. Najviše. Ja sam trener.

Nakon remija s Tuzlacima, bordo tim ima 58 bodova, samo bod više od Borca koji večeras igra protiv Zrinjskog na svom terenu.

S obzirom na činjenicu da bi Banjalučani u slučaju istog broja bodova na kraju sa Sarajevom bili prvaci, u izuzetno teškoj utakmici protiv Zrinjskog, sada im u nekim kombinacijama odgovara i remi.

U narednom kolu Sarajevo gostuje Mladosti u Doboju kod Kaknja, ekipi koja još uvijek nije osigurala opstanak u elitnom društvu bh. fudbala.