Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga bih

Sarajevo se već nakon dva kola oprostilo od borbe za titulu?!

zvijezda sarajevo
FOTO: FK Sarajevo
Detalj sa susreta

Bila je to tek četvrta pobjeda Zvijezde ove sezone, a sedmi poraz Sarajeva.

Sarajevo je poraženo i drugoj utakmici proljetnog dijela sezone. Nakon šokantnog poraza protiv Širokog na Koševu (1:3), Bordo tim danas je u susretu 20. kola položio oružje na gostovanju kod najlošije ekipe lige, “fenjeraša” Zvijezde 09. Rezultat je na kraju bio 1:0 za domaće. Sarajevo se tako već nakon dva kola vjerovatno oprostilo od borbe za titulu. Za liderom sada kasne 15 bodova i imaju utakmicu više.

Domaći su posebno bili opasni u drugom dijelu susreta, kada su kreirali nekoliko odlični prilika. Najbolju priliku Sarajevo je imalo u 81. minuti kada je Đuričković, na centaršut Radovića pogodio prečku, a nakon toga je i rezervista Čataković mogao do pogotka ali je šutirao tik pored stative. Sve do sudijske nadoknade Sarajevo je imalo bod.

No, nisu ga ponijeli kući. U 93. minutu utakmice Vadze je pogodio mrežu gostiju i svom timu osigurao tri boda. Gosti su reklamirali ofsajd, ali sudija Kazlagić je i nakon konsultacija sa svojim pomoćnikom priznao gol i pokazao na centar. Vadze je meč počeo s klupe, a u igru je ušao već u 42. mnutu kada se povrijedio Sipovac.

Rožman: Nikako da se lopta odbije kako nama odgovara

Trener Sarajeva Simon Rožman bio je vidno nezadovoljan nakon što je njegova ekipa danas doživjela novi poraz u Premijer ligi BiH.

“Jednostavno ne ide, vidjeli ste, tako je i danas izgledalo. Bili smo dobro spremni za ovu utakmicu, ne mogu momcima reći da se nisu trudili i bili su puno bolji nego tokom naše prošle utakmice”, rekao je Rožman nakon poraza protiv “fenjeraša”.

“Ne ide nas jednostavno. Vidjeli ste situacije pred njihovim golom, nikako da se lopta odbije kako nama odgovara u gol, što bi nas rasteretilo. Na kraju mogu samo čestitati ekipi Zvijezde na pobjedi”, poručio je.

Sedmi poraz

Bila je to tek četvrta pobjeda Zvijezde ove sezone, a sedmi poraz Sarajeva. Zvijezda je i dalje na dnu sa 14 bodova, pet manje od Igmana i Tuzla Citya ali i utakmicom više.

Sarajevo će ostati na četvrtom mjestu s 33 boda. Velež je ispred s bodom više i utakmicom manje. Od 16 sati danas još igraju Velež i Borac.

tabela zvijezda sarajevo rezultat