Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp 2022

Novi šok u Kataru: Maroko razbio Belgiju! Hrvatska je sada u teškoj situaciji

ezgif-4-111730ed07

Belgijanci će prolazak dalje tražiti u trećem kolu kada igraju protiv Hrvatske

Reprezentacija Maroka je sjajnom igrom savladala favoriziranu, ali bezidejnu Belgiju sa 2:0 i praktično su već jednom nogom u osmini finala.

Podsjetimo, Marokanci su u prvom kolu igrali neriješeno sa također favoriziranom Hrvatskom, tako da trenutno imaju 4 boda i prvo su u grupi.

Belgija je ostala na tri boda koja je osvojila protiv Kanade u prvom kolu.

Golove za Marokance su postigli Sabiri u 73. i Aboukhlal u 92. minuti.

Belgijanci će prolazak dalje tražiti u trećem kolu kada igraju protiv Hrvatske.

Mnogo toga će biti poznatije nakon utakmice Hrvatske i Kanade koja se igra od 17 sati gdje su naši susjedi pod imperativom pobjede, kako bi ostali u utrci za plasman u osmini finala.

Prema kalkulacijama, Hrvatska će morati tražiti pobjedu protiv Kanade, te protiv Belgije u zadnjem kolu ići barem na remi.

Nakon što su u 1. kolu igrali bez golova sa Hrvatskom, Maorkanci su ovom pobjedom trenutno preuzeli prvo mjesto u grupi F sa četiri boda. Druga je Belgija sa tri boda zahvaljujući minimalnom pobjedom nad Kanadom, sa utakmicom manje treća je Hrvatska sa jednim, a četvrta Kanada bez bodova.

U posljednjem 3. kolu u četvrtak, 1. decembra, od 16.00 sati  sastaju se Hrvatska – Belgija (stadion Ahmad bin Ali)  te Kanada – Maroko (Al Tumama).