Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi stadion Bešiktaša će biti otvoren 10. aprila

Bešiktaš Vodafone Arena

Novi istanbulski stadion i dom fudbalskog velikana Bešiktaša Vodafone Arena će svečano biti otvoren 10. aprila ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Bešiktaša Fikret Orman i čelnik Izvršnog odbora Vodafonea za Tursku Gokhan Ogut su jutros u Istanbulu održali zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su saopćili da će ceremoniji otvorenja novog stadiona prisustvovati najviši politički i sportski zvaničnici Turske.

“Došlo je vrijeme da se vratimo kući. Svečana ceremonija otvorenja Vodafone Arene će biti upriličena 10. aprila, a dan kasnije ćemo igrati i prvi meč protiv rivala Bursaspora”, kazao je čelnik Bešiktaša Orman.

Novi istanbulski stadion Vodafone Arena je izgrađen na mjestu starog Bešiktašovog stadiona Inonu. Izgradnja jednog od najljepših evropskih stadiona počela je u junu 2013. godine od kada je Bešiktaš svoje mečeve igrao na drugim stadionima u Istanbulu i Ankari.

Novi stadion u Istanbulu će imati kapacitet od više od 43.000 gledalaca i riječ je o multifunkcionalnom sportskom kompleksu.