Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivica Barbarić

Novi stari trener Širokog Brijega: Ne dolazim s čarobnim štapićem

ivica barbaric fena

Barbarić je na svom predstavljanju kazao kako ga za Široki Brijeg vežu lijepe uspomene

NK Široki Brijeg predstavio je novog trenera Ivicu Barbarića, koji se vraća u klub s kojim je 2006. godine osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Barbarić je na svom predstavljanju kazao kako ga za Široki Brijeg vežu lijepe uspomene.

– Ovdje sam proveo dosta vremena i poznajem klub, a situacija je sada specifična, jer da nije ne bih ja bio ovdje u Širokom Brijegu. Sada se nalazimo u situaciji kada smo izloženi kritikama i to možemo promijeniti samo svojom izvedbom na terenu. Igrači moraju znati da je samo teren mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bismo cijelu situaciju u klubu usmjerili u pozitivnom smjeru, a to samo možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu – kazao je Barbarić.

Istaknuo je kako je svjestan situacije u kojoj preuzima Klub s Pecare.

– Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u momčad koja je „potonula“. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom ozračju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uvjetima. Moramo pokušati zadržati one stvari koje su dobre i popraviti one koje su bile manje dobre u našoj igri. Moramo analizirati situaciju u kojoj se momčad nalazi, jer nije isto kada utakmicu gledate na televiziji, na tribinama ili kada si uz teren gdje je najbolji uvid u stanje momčadi – poručio je.

Po njegovim riječima, da bi se stvari pokrenule u pozitivnom smjeru bit će potreban angažman sviju.

– U nogometu je za uspješan rad jako važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji trebaju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati određeno zajedništvo u teškim trenucima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama, a isto tako kada rezultati idu dobro treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku. Zato naglašavam da je važna kompaktnost u klubu i marljiv rad na terenu svih nas kako bi sve to prepoznali i navijači čija nam podrška jako puno znači u ovim trenucima. Igrači moraju kroz svakodnevni rad pokazati vrijednost i samo na takav način možemo uspješno djelovati – poručio je Barbarić.

Novi trener Širokog Brijega neće imati puno vremena za uhodavanje, jer ga već u petak očekuje gostovanje u Mostaru kod novog prvaka Zrinjskog.