Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinar pretučen na smrt nakon kritike na račun popularnog nogometaša

huseynov aliyev

Novinar u Azerbejdžanu koji je kritizikovao popularnog nogometaša preminuo je nakon napada navijača.

Rasim Aliyev na Facebook je napisao kako bi Javidu Huseynovu trebao biti zabranjen nastup u evropskom nogometu zbog navodne nepristojne geste prema kiparskom novinaru.

[pull_quote_right]Neki mediji su izvjestili da je nakon premlaćivanja Aliyeva pritvoren jedan rođak nogometaša Huseynova, no zvanične potvrde za to još nema[/pull_quote_right]

Novinar je uputio kritike Huseynovu, inače azerbejdžanskom reprezentativcu, jer je mahao turskom zastavom ispred kiparskih navijača.

Aliyev je potom dobio poziv na sastanak od osobe koja se predstavila kao zastupnik igrača, nakon čega je teško pretučen.

Kasnije je preminuo od silnog unutarnjeg krvarenja.

Aliyev je radio za informativni portal ann.az, a Huseynova je kritikovao zbog ponašanja na utakmici kvalifikacija za Ligue Evrope između Gabala FK i Apollon Limassola, napisavši u postu na Facebooku, između ostalog, da je “nemoralno i loše odgojen”.

Javid-Huseynov-750x347

Neki mediji su izvjestili da je nakon premlaćivanja Aliyeva pritvoren jedan rođak nogometaša Huseynova, no zvanične potvrde za to još nema.

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev, oglasio se povodom ovog slučaja, kazavši kako je “ozbiljno zabrinut” zbog incidenta, te zbog “prijetnji slobodi govora”.