Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novo veliko priznanje za Harisa Duljevića

duljevic

Haris Duljević je prelaskom u Dynamo Dresden napravio odličan potez. Reprezentativac Bosne i Hercegovine strpljivo je čekao na debi usljed nepoznavanja njemačkoj jezika i prilika koje vladaju u Cvajti, ali je nakon što ga je dočekao karijera krenula uzlaznom putanjom. Svaki naredni meč bio je bolji od prethodnog, pa je Duljević u više navrata proglašavan igračem kola, nalazio je mjesto u timu kola. Posljednje priznanje uslijedilo je nedavno kada je Haris u izgoru portala Tag24.de proglašen najboljim igračem svog kluba u jesenjem dijelu sezone. Velike pohvale dobio je i od svog trenera Uwea Neuhausa.

– Duljević i njegov način igranja, kretnje ka golu prilikom kojih je u mogućnosti riješiti situacije jedan na jedan ili čak jedan na tri, nešto su što nam pomaže u nastojanjima da izborimo plasman u Bundesligu, rekao je Neuhaus.

Dresden je prvi dio sezone okončao na 11. mjestu na tabeli sa deset bodova manje od trećeplasiranog Nurnberga, a drugi dio sezone otvaraju 25. januara domaćom utakmicom protiv St. Paulija.