Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NS traži da Grad Tuzla ispuni obećanje dato FK Sloboda

sloboda-olimpic

Povodom najave povlačenja Azmira Husića s mjesta predsjednika Fudbalskog kluba “Sloboda”, Naša stranka zatražila je da gradske vlasti reagiraju i pruže potrebnu podršku klubu.

Iz Naše stranke je istaknuto da je dvostruko više novca iz budžeta otišlo na članove radnih tijela Gradskog vijeća Tuzla, nego što iznosi grant prema Sportskom društvu “Sloboda”.

– Kada je Azmir Husić predstavljao ovaj projekt, nazvan “Zlatna karika”, kazao je da je vrijednost projekta osam miliona od 2015. do 2019. godine. Rekli su da je uprava spremna osigurati 50 posto sredstava, a 50 posto Grad Tuzla. To je rečeno na sastanku s načelnikom Imamovićem, mnogo ranije, međutim grad nije isporučio ono što je obećano – kazao je Jasmin Alić, član Glavnog odbora Naše stranke.

On smatra da “Sloboda” nije jedino pitanje gdje postoji pogrešan pristup vlasti prema sportskim udruženjima.

– Za druge sportove se daje samo ukoliko se tretirate kao SDP-ov klub, a ostali dobiju mrvice. Moramo osigurati transparentniji način finansiranja sportskih udruženja, a istovremeno osigurati pare za kapitalne projekte, koje posmatramo kao simbole grada. U tom odnosu, Grad Tuzla treba zaštititi javne interese, ali i pomoći projekte gdje privatnici ulažu značajna sredstva u sport – dodaje Alić.

Pozvao je gradske vlasti da hitno preduzmu mjere kojim bi osigurale dovoljna sredstva i podršku klubu, da budu garanti i povežu “Slobodu” sa poslovnim partnerima u gradu, regiji, ali i šire, te budu servis koji će ovaj sportski kolektiv učiniti jednom uspješnom pričom.