Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fizički napad

NSBiH osudio napad na trenera Petrovića u Bijeljini

zgrada-nsbih-db3 logo

Povodom napada na Slavka Petrovića (62), šefa stručnog štaba FK Radnik iz Bijeljine Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) ”najoštrije osuđuje ovaj necivilizovani čin i izražava zabrinutost zbog ispoljavanja nasilja”

Povodom napada na Slavka Petrovića (62), šefa stručnog štaba FK Radnik iz Bijeljine, Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) ”najoštrije osuđuje ovaj necivilizovani čin i izražava zabrinutost zbog ispoljavanja nasilja”.

”Za ovakve fizičke napade i prijetnje vatrenim oružjem nema opravdanja i počinitelj mora odgovarati pred zakonom. U situaciji kada smo svi zabrinuti zbog pandemije koronavirusa, napad na Petrovića je izraz divljaštva koji sramoti cijelo društvo i sistem koji takve napade ne procesuira i ne kažnjava. N/FS BiH ovim putem poziva nadležne organe da što prije procesuira počinitelja ovog napada i poduzme odgovarajuće mjere kako bi se ovakvi incidentni ubuduće spriječili”, saopšteno je danas iz NSBiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Petrovića je ispred Gradskog stadiona u Bijeljini, prema njegovim riječima, u subotu fizički napao izvjesni Mladen Savić, nanijevši mu tjelesne povrede udarcima po glavi i tijelu, a prijetio mu je i pištoljem. Napao ga je, navodno, jer mu je Petrović prethodno ”otjerao dijete sa stadiona”, što je trener Radnika opovrgao.

Kako je istakao, Petrović će protiv Savića podnijeti tužbu.