Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSBiH: Ovo su konačne odluke o licencama za Slobodu, GOŠK, Čelik i Borac

celik mladost

Juče je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH koja je započeta u četvrtak. Na sjednici se odlučivalo o žalbama NK”GOŠK”-Gabela, FK”Borac”-Banja Luka, FK ”Sloboda”Tuzla i NK”Čelik”-Zenica na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2018/19.

Drugostepena komisija je jednoglasno donijela Odluke:

– Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca FK ”Sloboda”- Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.

– Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ”GOŠK”- Gabela za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019;

– Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ”Čelik”- Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.

– Odbija se žalba i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije, te se odbija izdavanje licence FK ”Borac”- Banja Luka za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.

FK”Borac”- Banja Luka nije dokazao da nema neizmirenih obaveza iz osnova aktivnosti transfera (član 89.(F.03a), Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH) prema FK”Džaja”-Banja Luka, kao i prema uposleniku Željku Vranješu (član 94 (F.04a) istog Pravilnika, te je stoga žalba ovog Kluba odbijena, a Odluka Prvostepene komisije za licenciranje u cjelosti potvrđena.

Ove odluke su konačne, stoji u sopštenju Nogometnog saveza BiH